live_x2R82qFCjHNQF8ysxVEfajEaShUQTJ

2019 - een nieuw jaar, nieuwe plannen

Bijgewerkt: 20 jan 2019


We zitten alweer eventjes in 2019. Zo'n nieuw jaar brengt nieuwe kansen met zich mee en daardoor ook nieuwe plannen. Want ik heb zeker plannen met mijn fotografie.

In deze blog vertel ik je meer daarover, maar ook over mijn doelen en wat ik wil bereiken dit jaar. Ook op persoonlijk vlak!


 • Ik wil dit jaar meer focus en rust brengen. Op beide vlakken, zowel zakelijk en persoonlijk. In 2018 was ik een tijdje de controle en focus kwijt en dat is totaal geen prettig gevoel.

 • Ik wil meer en vaker gaan bloggen op mijn website. En ik begin meteen vandaag. Voortaan zal ik 1x in de 2 weken op dinsdag een blog publiceren. Ook wil ik (mits dit met toestemming mag) meer bloggen over de shoots die ik dit jaar doe.

 • Qua fotoshoots blijf ik mij focussen op gezinnen en kinderen. Ik focusde mij vooral op de buitenshoots maar ik heb ontdekt dat ik ook de binnenshoots echt super leuk vind. Zo ga ik mij dit jaar dus focussen op het fotograferen van gezinnen en kinderen, zowel buiten als binnen bij het gezin thuis.

 • Ook qua social media wil ik mij nog meer verbeteren, weer een duidelijker structuur inbrengen. Minder focussen op het verkopen maar meer focussen op een band krijgen met (toekomstige) klanten. Zo zal ik daarom 4x in de week iets plaatsen op mijn social media.

 • Ik wil minder eigen geld steken in mijn fotografie maar genoeg verdienen met de fotoshoots om de dingen te doen die ik écht heel graag wil. En dus ook zakelijk meer sparen.

 • Dit jaar wil ik mij officieel laten certificeren tot Moment Design fotograaf.

 • Ook wil ik mezelf goed laten fotograferen en een nieuwe beeldbank voor mezelf laten maken.

 • Maar ik wil ook mijn eigen beeldbank/stockfoto's maken. Zodat ik naast de fotoshoots ook andere eigen gemaakte foto's kan delen. Hoe of wat precies weet ik nog niet.

 • Dolgraag wil ik komend jaar dé lens kopen die ik al zolang wil. Namelijk de 24-70mm lens om nóg betere foto's te maken.

 • Ik wil mijn klantencontact ook verbeteren en iets extra's doen voor degene die vanaf 2019 een fotoshoot komen doen of hebben gedaan.

 • Ik wil dit jaar ook meer afspreken met andere onderneemsters/fotografen.

 • Persoonlijk wil ik ook meer gaan lezen dit jaar.

 • Ik wil dit jaar ook een keer een bedrijfsvideo laten maken om goed te laten zien wie ik ben en hoe ik werk.

 • Dit jaar zou ik ook graag offline meer gezien worden en zichtbaar willen zijn.

 • Het lijkt mij ook super leuk om dit jaar een soort minishoot dag te organiseren. Dan niet qua styling want ik heb gemerkt dat daar niet mijn kwaliteiten liggen. Maar bijv wel qua hetgeen wat ik dan wil fotograferen. Passend bij mijn doelgroep uiteraard. Bijv een minishoot dag met het thema Opa en ik. Of Mama en ik, enz.Wat zijn jouw doelen en plannen voor dit jaar?


32 keer bekeken