live_x2R82qFCjHNQF8ysxVEfajEaShUQTJ

8 ideeën om Valentijnsdag met je gezin te vieren


Over 2,5 week (op 14 februari) is het weer zover, Valentijnsdag.

Ik deelde laatst op social media al mijn eigen plannen voor deze dag.

Ik moet gewoon die dag werken zoals de meeste van ons maar wil er toch wel een beetje tijd en aandacht aan besteden.

Maar Valentijnsdag hoef je niet alleen te vieren als koppel, ook als je kinderen hebt kun je die hierbij betrekken.

In deze blog lees je 8 ideeën om Valentijnsdag met je gezin te vieren.


1. Hoe leuk is het om elkaar een kaart te schrijven. Uiteraard ook als koppel maar zeker ook een kaartje voor de kinderen.

Het hoeft allemaal niks groots en klef te zijn maar het is een blijk van waardering, elkaar in het zonnetje zetten. Maar ook elkaar aandacht geven en liefhebben.

Het is veel meer dan alleen het commerciële.

En hoe leuk is het ook als ouder om je kind te helpen met een kaart voor een kindje uit zijn/haar klas.


2. Heb je het idee om voor je partner een bos bloemen te kopen? Doe dit dan samen met de kids.

Leuk om juist samen iets voor mama/papa uit te kiezen en hoe trots ze dan ook zijn als ze zeggen dat ze meegeholpen hebben!


3. Ga samen gezellig op pad, naar een leuke stad. Of naar het strand voor een romantische strandwandeling met het hele gezin.

Of misschien naar een indoor speelparadijs waar de kids zich heel goed zullen vermaken


4. Je kunt ervoor kiezen om met zijn allen ergens lekker te gaan eten. Maar wat ook leuk is is een romantisch dinertje bij jullie thuis. De kinderen kunnen helpen met het dekken van de tafel en het gezellig maken. Doe gezellig wat kaarsjes maken, kook nét even wat anders dan normaal en leg vooral die telefoon even weg tijdens het eten.

Gewoon even pure quality time met het gezin!


5. Do more of what makes you happy! Wanneer hebben jullie als (eenouder of samengesteld) gezin wat leuks met elkaar gedaan? Een lachwekkend spel met gekke opdrachten zoals geblinddoekt de smaaktest, tuben of naar een pretpark. Plan iets in wat leuk is voor het hele gezin.


6. Wees sowieso gewoon extra lief voor elkaar deze dag. Even wat minder op elkaar mopperen, tóch een snoepje/koekje tussen de middag. Geef elkaar even lekker een knuffel en een dikke zoen.

Zeg net wat vaker ''Ik hou van jou''.


7. Laat de stamboom zien, laat zien waar zij (en jij) vandaan komen. Een gezamenlijk telefoontje aan grootouders of een bezoekje met het hele gezin aan ooms en tantes, dat is voor iedereen hartverwarmend in deze koude februarimaand. En als je ver van je familieleden woont, stuur ze dan een mooi valentijnskaartje.


8. Plan een gezellige filmavond met elkaar. Kies voor iedereen wat lekkers uit voor op tafel. De een houdt van chocolade, de andere chips, enz. Kies een paar dingen uit die iedereen wel lekker vind of die een of meerdere gezinsleden lekker vinden.

En tenslotte kies een leuke gezellige film uit om hier samen naar te kijken.Wat zijn jullie plannen met Valentijn?

.


77 keer bekeken