live_x2R82qFCjHNQF8ysxVEfajEaShUQTJ

Wat als het een tijdje niet lukt...


Een tijdje geleden alweer dat ik een blog schreef. Nu een erg persoonlijke blog, op een zondagavond uit de losse pols geschreven.

Inmiddels zit ik in een periode dat ik zin heb om aan mijn bedrijf te werken, dingen hiervoor te ondernemen, ideeën te bedenken, enz. Maar een tijdje terug was dat niet zo.

Het ging niet meer, het wilde niet meer. Zelfs een moment gedacht moet ik dit nog wel doen. Meer over deze periode vertel ik in deze blog.


Het is fijn om het nu van mij af te kunnen schrijven, een van de redenen dat ik deze blog ook schrijf. Maar ook omdat het niet altijd groener is aan de overkant, iedereen heeft wel eens iets. Ik dus ook.

Wanneer het precies begon weet ik niet. Maar een paar maanden geleden kwam ik op mijn werk, niet met een lach zoals altijd. En een collega riep ''hee gaat het wel goed met jou?'', maar die had niet verwacht dat dat niet het geval was. En zo had ik die middag in totaal 3 collega's die los van elkaar vroegen of het wel goed met mijn ging. Soms probeer je toch een masker op te zetten op momenten dat je je minder voelt. Maar schijnbaar viel het sommige gewoon echt op.

Ik zat niet lekker in mijn vel op dat moment, zo af en toe komt er een dipje tevoorschijn, komt je onzekerheid naar boven. Maar dit voelde meer en dieper dan ooit. Ik wist mij even gaan raad meer. Ik voelde dat ik de focus kwijt was, de controle, ik wist het niet meer.

Ik had even nergens meer zin in, in social media niet, in gezellig afspreken met andere ondernemers niet, het hoefde even niet meer. En toen ging het even door mijn hoofd, al was het maar 3 seconden, wil ik dit nog wel?! Vind ik het nog wel leuk?!

De fotoshoots gingen door en ik merkte dat ik dat nog steeds onwijs leuk vond dus dat plezier was niet weg, gelukkig maar. Maar hoe zat het dan. Dat gevoel van die mega dip was niet meteen over natuurlijk. Ik probeerde te ontdekken waarom ik mij zo voelde, wat ik graag wilde. Ik zag door de bomen het bos gewoon niet meer.

Tegenwoordig zie je overal masterclasses, cursussen, webinars, challenges, noem maar op. Je wordt er bijna mee doodgegooid zoveel is er tegenwoordig.

Ik deed aan 2 trajecten mee, 1 om aan mijn bedrijf te werken en klanten uit social media te kunnen halen en 1 traject wat meer om het persoonlijke aspect ging. Ik merkte dat traject 1 begon te versloffen, uiteindelijk ook traject 2. En uiteindelijk kwam er van beide trajecten niks op dat moment. Ik besloot het echt even los te laten. Ik schreef voor mezelf op wat ik voor niet wilde, ik schreef van mij af.

Ik wilde voorkomen dat ik mij weer zo rot voelde, zo zonder focus en controle. En dat werkte wel voor mij merkte ik, maar toch deed ik het rustig aan en zette ik flinke stappen terug.


De shoots bleven natuurlijk gewoon doorgaan maar de dingen er omheen liet ik meer liggen. Ook op social media gebeurde er weinig, ik kon het gewoon niet opbrengen. Het voelde op dat moment het beste om dingen los te laten, op een lager pitje te zetten.

Het enige wat ik wel deed wat Instagram stories, voor mij een drempel die laag genoeg lag om wel iets met social media te doen, te delen hoe ik mij voelde. En dat hielp ook want ik kreeg veel reacties van mensen die het herkende, die zeiden neem de rust neem je tijd.

En dat heeft ook zeker geholpen kan ik je vertellen.

Wat mij echt heeft geholpen is opschrijven wat ik niet wilde, wat ik voelde en wilde voorkomen voor een volgende keer. En ook het tegenovergestelde, wat ik wél wilde.

Ik probeerde voor mezelf te bedenken wat ik nu écht wil, wat ik zo leuk vind aan wat ik doe, wat ik het allerleukste vind om te doen. Ik had met meerdere mensen een gesprek tijdens de periode dat ik niet lekker in mijn vel zat, uiteindelijk ontdekte ik steeds meer wat ik nodig had. Ik wilde gewoon even rust en afstand, stoppen met van mezelf vinden dat ik dingen moet.

Je komt jezelf op zo'n moment wel gigantisch tegen.


Ook hield ik voor ogen dat ik het in 2018 nog rustig aan wilde doen en vooral plannen wil maken voor 2019 en doelen wil stellen. En dat ik moet leren prioriteiten te stellen en niet om alles aan te willen/moeten pakken omdat er even een week geen geld binnenkomt bijvoorbeeld. Ik ga bekijken wat ik voor 2019 wil, zoals echt professionele foto's voor mezelf voor op social media en mijn website. Die nieuwe website heb ik al dus die kan ik al afstrepen maar ik wil het wat meer verdelen en echt dingen doen omdat ik vind/denk dat iets meerwaarde heeft voor mij en mijn bedrijf.

Op het moment voel ik mij goed, voel ik mij gewoon wel prima. Tuurlijk blijven sommige dingen zoals onzekerheid wel terug komen. Of je het wel goed doet, of mensen je foto's wel mooi vinden, of ze wel een fotoshoot willen doen bij jou, enz. Maar ik heb echt wel weer zin om aan de slag te gaan, dingen aan te pakken, ideeën te bedenken. Ik wil heel graag groeien met mijn bedrijf, klanten aantrekken, nieuwe boekingen, enz. Ik ben toe aan dat stapje vooruit en dat ga ik binnenkort doen met Marloes van Goals on Heels.

Samen gaan we aan mijn bedrijf werken, kijken hoe we er van 2019 een topjaar van kunnen maken!

45 keer bekeken